You are currently viewing Извозване на строителни отпадъци от всякакви обекти в София

Извозване на строителни отпадъци от всякакви обекти в София

Характеристики и специфики на строителните отпадъци

Работата по изграждане, ремонт, реконструкции на строителни и жилищни обекти, както и редица изкопни работи свързани с изграждането на основи, канализация, септични ями генерират големи количества тежки и неудобни за извозване отпадъци, за чието  транспортиране и изхвърляне обаче има  редица специални изисквания. По-голяма част от така наречените тежки строителни отпадъци включват бетон, арматура, тухли, асфалт, камъни и пръст, но към тях могат да се причислят и редица други боклуци, останали след строителни и ремонтни дейности. При битови и промишлени ремонти често се натрупват големи количества цимент, керемиди, разбити подови настилки, керамика, дървен материал (стар гредоред, дюшеме, ненужни дограми и други дървени конструкции), стъкло, пластмаси, различни видове стари метални отпадъци (най-вече водопроводни и канализационни тръби), изолационни материали, уплътнителни и битумни смеси, стари лакове, бои, грундове и всякакви други материали и смеси използвани в строителството и свързаните с него ремонтни и довършителни дейности.

За съжаление, покрай масовото използване на азбеста в строителството в определен период след средата на миналия век, този материал често присъства сред строителните отпадъци, а вече отдавна са добре известни негативните влияния които той има върху човешкото здраве. Те са налице при вдишване на азбестовия прах, а това е неизбежно при ремонтни и къртачни дейности, ако този материал е използван при строежа на сградата.

Освен тежки здравословни проблеми, нерегламентираното изхвърляне на азбест и други опасни материали може да доведе и до налагане на сериозни глоби. Именно поради изброените по-горе факти, внимателният подход при събирането, извозването и депонирането на всякакви строителни отпадъци е задължителен.

Можете ли да се справите сами?

За разлика от битовите отпадъци, които по някакъв начин можете да извозите и сами, при боклуците останали след строително-ремонтни дейности това често се превръща в непосилна задача. Отломките са големи, ръбести с неправилна форма, а поради спецификата им едва ли ще намерите конвенционален бус (дори товарен) с който да ги пренесете до сметището. След извозването на такива отпадъци остават големи количества строителен  прах,  което прави почистването на превозното средство след това изключително трудно, да не говорим колко неприятни могат да бъдат евентуални поражения по каросерията му. Пренасянето и извозването на строителни отпадъци се извършва със специализиран транспорт – най-често камиони с платформи на които се разполага според обема на боклуците, съответстващ по обем контейнер. Ето защо, когато пред Вас стои проблем с превозване и изхвърляне на големи количества строителни отпадъци, количеството боклук е от първостепенна важност. Определянето на точния размер контейнер ще осигури оптимално количество курсове до депото за строителни отпадъци и ще Ви спести пари. Именно поради тази причина, всяка специализирана фирма винаги започва с оглед на количеството боклук, за да се прецени обемът на контейнера и да се изготви максимално точна оферта.

Не забравяйте, че при изнасяне на тежки строителни отпадъци е задължително с цел безопасност да се ползва защитно облекло. То варира в зависимост от вида на отпадъците и може да включва както добре познатите маски, така и по-специфични атрибути, като например специални ботуши при работа с изхвърляне на стъкло, както и специални защитни дрехи и ръкавици при работа с изнасяне на опасни химически материали, остри и режещи метални предмети и др.

Когато се извършва комплексна услуга по къртене чистене и извозване, контейнерите са разположени на място още със започването на самото къртене. Наложи ли Ви се обаче само услугата по извозване на боклуците, всички отпадъци трябва да се натоварят на съответен по обем контейнер. Точната преценка на обема на отпадъците е решаваща за подбора на подходящия контейнер и съответно за оптимизиране на разходите по извозването.

Когато търсите фирма за извозване на строителни отпадъци, важно е да поверите изпълнението на задачата на такава, която да има необходимите лицензи за извършване на тази дейност.

Цени за изхвърляне и извозване на строителни отпадъци в София и област

Изхвърляне на 20 броя x 25 кг. от партер – 140 лв. Включва такса смет, натоварване и превоз.

Изхвърляне на 30 броя x 25 кг. от партер – 170 лв. Включва такса смет, натоварване и превоз.

Изхвърляне на 40 броя x 25 кг. от партер – 190 лв. Включва такса смет, натоварване и превоз.

Изхвърляне на 50 броя x 25 кг. от партер – 220 лв. Включва такса смет, натоварване и превоз.

Изхвърляне на 60 броя x 25 кг. от партер – 240 лв. Включва такса смет, натоварване и превоз.

Изхвърляне на 70 броя x 25 кг. от партер – 270 лв. Включва такса смет, натоварване и превоз.

Изхвърляне на 20 броя x 25 кг. от 1 ет. и 2 ет. Без асансьор – 160 лв. Включва такса смет, сваляне, натоварване и превоз.

Изхвърляне на 30 броя x 25 кг. от 1 ет. и 2 ет. Без асансьор – 180 лв. Включва такса смет, сваляне, натоварване и превоз.

Изхвърляне на 40 броя x 25 кг. от 1 ет. и 2 ет. Без асансьор – 210 лв. Включва такса смет, сваляне, натоварване и превоз.

Изхвърляне на 50 броя x 25 кг. от 1 ет. и 2 ет. Без асансьор – 240 лв. Включва такса смет, сваляне, натоварване и превоз.

Изхвърляне на 60 броя x 25 кг. от 1 ет. и 2 ет. Без асансьор – 270 лв. Включва такса смет, сваляне, натоварване и превоз.

Изхвърляне на 70 броя x 25 кг. от 1 ет. и 2 ет. Без асансьор – 290 лв. Включва такса смет, сваляне, натоварване и превоз.

Сваляне от всички етажи с асансьор от 10 броя до 120 броя140 лв. – 450 лв.

Сваляне от всички етажи без асансьор от 10 броя до 120 брояПо договаряне.

Цени за събиране и натоварване на отпадъци 2 кубика240 лв. с включен превоз и такса смет.

Цени за събиране и натоварване на отпадъци 3 кубика340 лв. с включен превоз и такса смет.

Цени за събиране и натоварване на отпадъци 4 кубика400 лв. с включен превоз и такса смет.

Как се таксуват цените за извозване на строителни отпадъци?

Всичко зависи от вида, обема и местонахождението на боклука. Нашата група по извозване на отпадъци разполага с неограничено количество чували в случай, че те са в насипен вид. За нас няма пречка и притеснения в какъв вид ще ни поднесете отпадъците. Независимо от тяхното количество, ще реагираме адекватно и достатъчно бързо, за да ви освободим от ненужните строителни отпадъци.

Защо можете да разчитате на нас?

Хамали Люлин разполагат с всичко което е необходимо за извозване на строителни отпадъци и може да поверите на нас цялата работа по изхвърлянето на Вашите отпадъци. Имаме необходимите лицензи и разрешителни, подходяща техника, опит и професионална работна ръка. Хамалите ни ще дойдат на предварителен оглед на който бързо ще преценят от какви камиони и контейнери ще има нужда. Можем да извозим Вашите отпадъци независимо от техния обем, форма и големина. Каквито и материали трябва да се изхвърлят, не се притеснявайте, ще ви освободим от ненужните боклуци бързо и чисто. Професионалният опит в тази област означава не само да натоварим и изхвърлим всички строителни боклуци, а и да знаем кои от тях накъде да поемат. Можете да бъдете сигурни, че строителните Ви отпадъци ще бъдат натоварени, извозени и изхвърлени от нас според всички изисквания на съответните наредби, които повярвайте, не са една и две.

Освен това, ние изцяло ще организираме работата при самото товарене на строителните отпадъци – по наша преценка ще поставим контейнерите на максимално удобно и безопасно за околните място, като същевременно хамалите ни ще имат до тях бърз и лесен достъп, за да свършим работата в максимално кратък срок. Ако се налага разделянето на отпадъци в различни контейнери това също ще бъде изцяло наша грижа, както и обезпечаването на безопасното протичане на товаренето и превоза.

Екипа на Хамали Люлин ще дойде на всеки посочен от Вас адрес, стига той да е в района на София и близките околности. Първо нашите сътрудници ще направят оглед, а след това ще уговорим деня и часа, в който да изпратим необходимата техника. Потърсете ни, независимо дали Ви се налага да разчиствате от строителни отломки апартамент, крайградски двор, склад, производствено хале, офис или бизнес помещения.

Можем да Ви гарантираме оперативност, бързина и качествена услуга. Ще получите от нас оптимална оферта за извозването на отпадъците Ви, съобразена  с количеството на боклука и курсовете на най-подходящото за целта превозно средство. Уверяваме Ви, че поверявайки задачата по изхвърляне на строителните си отпадъци на нашите хамали, няма да имате никаква друга работа освен да ни посочите точния адрес!

Вие питате, ние отговаряме!

Нашите контейнери са предназначени за извозване на строителни отпадъци. Предлагаме контейнер 4 кубика на цена 160 лв. В цената е включена доставка на контейнера в района на град София, престой 4 дни, извозване на отпадъците на лицензирано сметище и такса смет. При нужда предоставяме работна ръка за сваляне и натоварване на отпадъците.

Може да поръчате екип за извозване на строителни отпадъци, като се свържете с нас на посочения телефон в контакти или пишете на имейла. Заявка направете два дена по-рано. Информирайте ни какво количество отпадъци трябва да се извози, от какво точно се нуждаете и ние ще направим оферта.

Вашето мнение за нас

5/5
Възложената задача беше изпълнена комплексно и качествено от екипа на Хамали Люлин. Всичко беше организирано, чисто и бързо. Доволни сме.
Ирена Стоянова
Фирмата разполага с добър персонал за извозване на отпадъци. Действат разумно, носят си всичко необходимо за почистване и извозване на боклуци, коректни цени и като цяло добре се справиха. Препоръчвам ги!
Ивелина Михайлова
Отговорен и прецизен изпълнител. Не променят обявените цени, коректни и сплотени. Изхвърлят и почистват след себе си. При нужда ще ги ползваме отново!
Върбан Дюлгеров

Вашият коментар